Homlokzati hőszigetelés, vízszigetelés

Hőszigetelés Győr és környékén (+40 km)

Energiahatékonyság szempontjából a hőszigetelés kulcsfontosságú. Hőszigetelő anyagok segítségével meggátolhatjuk a hőáramlást, valamint a penészedés kialakulásának elkerülésében is nagyon fontos szerepe van. Ezek a hőszigetelő anyagok bármilyen méretűek vagy alakúak lehetnek. Hőszigetelés kiválasztásakor mérlegelni kell a módok között és hozzá kiválasztani a megfelelő szigetelőanyagot.

Hőszigetelési módok

  •       Homlokzati hőszigetelés
  •       Födém hőszigetelés
  •       Mennyezeti hőszigetelés
  •       Belső fali hőszigetelés
  •       Lábazati hőszigetelés

Kérdése van? Hívjon minket:

+36 70 451 1899

Szigetelőanyagok fajtái

  • XPS: A szigetelőanyagok közül ez a fajta ESP (polisztirol) a legelterjedtebb.  (Fontos megjegyezni, hogy olyan helyre nem érdemes tenni ahol víz érheti, mert könnyen magába szívja a nedvességet és így elveszti a hőszigetelő képességét.)
  • PUR: Ez a fajta kemény táblás poliuretán. Jó hőszigetelést biztosít, és vízszigetelési szempontból is előnyös.  Ott érdemes leginkább használni ahol vékonyabb rétegben kell megoldani a szigetelést.
  • Kőzetgyapot: Természetes anyagból készül viszonylag nagy energia felhasználásával. Nagy előnye, hogy nem éghető és jó hangszigetelő is.

Épületek hőszigetelése

Az épületek egyik tulajdonsága, hogy véd a külső időjárási tényezőktől. Az építési tapasztalatok begyűjtése során a tőbbféle épületnek másfajta hőszigetelései alakultak ki. A legtöbb épület lakás célú, ennek tulajdonságaira szabványok (pl. MSZ 24140:2015, MSZ EN 12114, MSZ EN 12412) vonatkoznak, ill. törvények írják elő (7/2006 (V. 24.) TNM rendelet).

A meglévő épületek utólagos hőszigetelése nagy energiamegtakarítási lehetőséget jelent. Az energiafogyasztás átlagának kb. 30-35%-a fűtési energia, az épületállomány kb. 80-90%-a mai igényeknek nem megfelelő energetikai kialakítású. Az utólagos hőszigetelés jelentős, kb. 30-50%-os megtakarítást jelenthet.

Vízszigetelés

A vízszigetelés hosszantartó védelmet jelent a felületek számára a csapadékvíz betörésével és a nedvesség függőleges vagy vízszintes irányban történő bejutásával szemben. A megfelelő termékcsalád alkalmazásával elkerülhető a beton felpuhulása, rohadása, penészesedése valamint esztétikailag sem rontja a felület külső megjelenését. Ezért nagyon fontos a megfelelő kivitelezés és a felhasznált anyagok minősége, a nem megfelelő minőségű anyagok alkalmazása csak rövidtávon oldja meg a problémákat.

Technológiai felkészültség: profi szerszámok, gépek, guruló állványok, kisteherautó, a magas minőségű munkavégzéshez szükséges legkorszerűbb műanyag vízszigetelési rendszerhez igazodva.

Szolgáltatások

  • lábazati ill. aljzat vízszigetelés,
  • pinceszigetelés, talaj nedvesség elleni szigetelés
Kérjük, pontosan adja meg az e-mail címét, hiszen válaszunkat ide fogjuk küldeni!

Kérjük válassza ki, miben lehetünk a segítségére!

Kérjük, a lenyíló listából válassza ki, mely szolgáltatásunkkal kapcsolatban érdeklődik!
Kérjük, írja le miben segíthetünk!

Kérdése van? Hívjon minket:

FALAKY SÁNDOR

+36 70 451 1899

info@falakyestarsakft.hu

Hőszigeteléssel, vízszigeteléssel kapcsolatos
Referenciáink