Gipszkartonozás
(rejtett világítás)

AKÁR

3.000.000 Ft

állami támogatással!

Gipszkartonozás folyamata

I. A váz előkészítése

Gipszkarton munkák során nem csak az elektromos- és gépészeti vezetékek elrejtésére adódik lehetőség, hanem hő- és hangszigetelő valamint tűzvédelmi anyagok is alkalmazhatóak a gipszkartonozás során. A gipszkarton szereléshez egy fém- vagy favázat kell gyártani! A fémszerkezet előállításához lehetőség van gipszkartonozáshoz használható profilok alkalmazására. Ezeket a méretezést követően lemezollóval tudjuk vágni majd derékszögben hajlítva kettémetszeni vagy törni.

II. A vázszerkezet összeállítása

A gipszkarton szereléskor: falhoz, mennyezethez, illetve az aljzathoz a profilon lévő lyukak segítségével tudjuk rögzíteni az elemeket. Azon részegységek amelyek közvetlenül az épülethez kapcsolódnak alkotják a tartószerkezetet ezeknél célszerű tömítőanyagot alkalmazni az érintkezési pontoknál. A rögzítési pontok távolsága 60 – 80 cm. A végleges formát a merevítők felfogatásával érjük el úgy, hogy a már felszerelt fémprofilokhoz lemezcsavarokkal rögzítjük.

III. A gipszkarton lapok méretre szabása

Gipszkarton szerelést megelőzően a méretezésnél ügyeljünk a gipsz karton lapok megfelelő takarására. Az előoldalon jelöljük a méretet vonalzó vagy a fémprofil segítségével. Ezt követően bevágjuk a kartont és a vágás mentén eltörjük a lapot. Ezután a hátoldalon is elvágjuk a kartont. A lapok könnyedén szabhatóak bármilyen méretre akár fűrésszel vagy késsel.Gipszkartonozással több rétegű burkolat is kialakítható amely nagyobb igénybevételnek áll ellen.

Kérdése van? Hívjon minket:

+36 70 451 1899

IV. A rögzítsük a lapokat

Méretre vágást követően gipszkartoncsavar segítségével rögzítjük a lapokat. A tartó és szerelőprofilokból készült vázszerkezetre kerül a gipsz karton lap felrögzítésre. Ügyelve arra, hogy a gipszkarton lap ne szakadjon át és a csavar feje a gipszkarton síkjába essen. Ezek a csavarok mind a fa- és fémszerkezeteknél alkalmazhatóak. A rögzítéshez 3,5 mm-es önmetsző csavart kell használni, melyek hossza faváznál 20 mm, fémváznál 10 mm behajthatóságot biztosítson.A csavarok kb. 20 – 25 cm távolságra helyezkedjenek el egymástól, a gipszkartonlap szélétől kb. 10 -15 mm legyen.

Gipszkarton szerelésnél a lapokon kialakuló feszületség kivédése miatt a rögzítés középről indul és a lap széle felé halad!

V. A gipszkartonozás befejező fázisa

Ha már az utolsó elem is a helyére került, következhet az élvédők felhelyezése, csavar fejek és hézagok eltüntetése. Hézagkitöltő glettanyagot használva spakli és glettvas segítségével felvisszük a szükséges helyekre, beágyazzuk az élvédő síneket majd újra gletteljük. Száradást követően csiszoljuk a felületet és tetszés szerint festhetjük. Ha gipszkarton építés után a burkolat többrétegű az alsó rétegek hézagait ki kell tölteni glettanyaggal.

Szolgáltatások

  • Válaszfalak készítése
  • Tervezés és kivitelezés
  • Kazettás álmennyezetek
  • Bel-, és kültéri állmennyezetek
  • Tetőterek beépítése
Kérjük, pontosan adja meg az e-mail címét, hiszen válaszunkat ide fogjuk küldeni!

Kérjük válassza ki, miben lehetünk a segítségére!

Kérjük, a lenyíló listából válassza ki, mely szolgáltatásunkkal kapcsolatban érdeklődik!
Kérjük, írja le miben segíthetünk!

Kérdése van? Hívjon minket:

FALAKY SÁNDOR

+36 70 451 1899

info@falakyestarsakft.hu

Gibszkartonozással kapcsolatos
Referenciáink