Falazás

AKÁR

3.000.000 Ft

állami támogatással!

Új ház vásárlása vagy építése esetén az egyik legfontosabb szempont, hogy megfelelő szakembereket alkalmazzunk és, hogy megfelelő építőanyagokat tartalmazzon leendő otthonunk. Minden alapanyagnak megvannak a sajátosságai, ezért a számunkra legmegfelelőbbet kell megtalálni. Évről évre itt is figyelhető meg változás, az építőanyagok is korszerűsödnek. Falazat típusok ismertetése előtt, fontos felsorolni azokat a jellemzőket, amik hatással vannak az épület tulajdonságaira. Négy fő szempontot különböztetünk meg, ilyen a hőszigetelő képesség, amivel egyes falazóelemek is rendelkeznek, ellenkező esetben viszont plusz hőszigetelést ajánlott elhelyezni a falon. Minél jobb a hőszigetelő képesség annál kisebb extra hőszigetelést kell alkalmazni. A hanggátló és hőtároló képesség esetén elmondható, hogy minél nagyobb a fal/épületszerkezeti elem tömege annál jobb a hőtároló valamint a hanggátló képessége is. Továbbá ide tartozik még a páraáteresztő képesség, ahol nem lehet figyelmen kívül hagyni a falszerkezet megfelelő rétegezését (bentről kifele haladva) így biztosítva a pára szabad útját, ellenkező esetben a párakicsapódás mértéke penészedéshez is vezethet. A későbbi bosszankodás elkerülése végett, úgy vélem fontos odafigyelni ezekre a szempontokra.

Kérdése van? Hívjon minket:

+36 70 451 1899

Legnépszerűbb építőanyagok

  •   Beton

Népszerűsége a soklakásos társasházak körében a legnagyobb, mivel jó a teherbírása, tömör és szabadon formázható, nem éghető így biztonságos otthon építhető belőle. (Azonban fontos megemlíteni a hátrányokat is, ez az anyag egyáltalán nem hőszigetelt, így ez plusz költséget jelent. Valamint szintén az anyag hátránya, hogy gyártása során rengeteg széndioxid keletkezik, ami rendkívül környezetkárosító hatású.)

  •   Tégla

Hosszú évek óta az egyik legismertebb építőanyag. Egyszerre modern és régi, itthon közkedvelt választás. Manapság hatalmas választékban található meg a piacon, kezdetben a vályog, hagyományos, gázbeton és B30 tégla volt a népszerű azonban Magyarországon 2020 után már csak „közel nulla” energiaigényű épületek épülhetnek. Ezt a minőséget az okostéglák garantálják,  a Thermo tégla esetében a szigetelés a téglában védett helyen van, így biztosítva az ellenállást. A klíma tégla pedig másfélszer-kétszer több üregsort tartalmaz, így a távozó hőnek másfélszer több utat kell megtennie.

  •   Könnyűszerkezetes falak

Erről a típusról elmondható, hogy a házak vázszerkezetét fa, vagy fém tartóelemek adják, melyeket két oldalról OSB lappal vagy gipszkartonnal határolnak, köztük pedig hőszigetelés található. Gyorsan épül, olcsó, szerelt épület nincs szüksége száradási időre, évszaktól függetlenül épülhető. Hőtárolóképessége alacsony, így nyáron hamar felmelegszik, továbbá hangszigetelő képessége is alulmarad a többi építőanyaghoz képest.

Kérjük, pontosan adja meg az e-mail címét, hiszen válaszunkat ide fogjuk küldeni!

Kérjük válassza ki, miben lehetünk a segítségére!

Kérjük, a lenyíló listából válassza ki, mely szolgáltatásunkkal kapcsolatban érdeklődik!
Kérjük, írja le miben segíthetünk!

Kérdése van? Hívjon minket:

FALAKY SÁNDOR

+36 70 451 1899

info@falakyestarsakft.hu

Falazással kapcsolatos
Referenciáink